Notícies

Continua la campanya de solidaritat amb Oleg Sentsov

oleg free

L’European Film Academy (EFA) fa una crida per aconseguir donacions i més signatures de suport al cineasta ucraïnès, recentment condemnat a 20 anys de presó.

Durant els darrers dies, l’EFA ha recollit prop de 1.000 signatures de la carta dirigida al president Putin i a les autoritats russes demanant l’alliberament immediat d’Oleg Sentsov.“Hem viscut una onada de solidaritat sense precedents a Europa” declara el president de l’EFA, Wim Wenders, “i això inclou a Rússia, on persones de diferents àmbits s’han unit a la protesta en contra del tracte que ha rebut Oleg Sentsov”.

Tot i que el testimoni clau s’havia retractat sobre la seva declaració, el judici basat en l’acusació que Oleg Sentsov havia comès “crims de naturalesa terrorista” ha tirat endavant, i el cineastà ucraïnès ha estat sentenciat a 20 anys de presó.

“És un dia molt trist però hem de continuar protestant per assegurar-nos que Oleg Sentsov no desapareix en una presó”, explica Wim Wenders. “Continuarem treballant per mantenir la seva veu a la consciència pública, i estem segurs que la magnífica coalició d’institucions i individus continuarà cooperant per aconseguir l’alliberament d’Oleg Sentsov”.

Encara es pot signar la carta de l'EFA, indicant professió i nacionalitat, i enviar-la per correu electrònic a Pascal Edelmann de l’European Film Academy (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). També es poden fer donacions per cobrir les despeses legals de l’apel·lació i donar suport als seus fills petits.

Dades per dur a terme les donacions:

European Film Academy e.V.
IBAN: DE69 1005 0000 0190 3335 70
BIC/SWIFT: BELADEBEXXX
Raó del pagament: Donation for Oleg Sentsov

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat